Er zijn verschillende soorten kortingen mogelijk als je les volgt bij Parkwest.

– Broer/zus korting
– Korting bij modaal inkomen ouders
– Korting als je een stadspas hebt

Broer/zus korting
Heb je meerdere kinderen op les? Dan ontvang je een korting van 10 euro per kind.

Modaal inkomen ouders
Ouders met een gezamenlijk inkomen van € 40.000,- bruto per jaar of minder, ontvangen € 30,- korting op het lesgeld. Voor het verwerken van de korting hebben we een kopie van de jaaropgaven van 2021 nodig.

Stadspas
Heb je een stadspas? Dan kom je in aanmerking voor het Jongerencultuurfonds en de Kidsgids. Met de Kidsgids wordt een deel van de les vergoedt; bij het Jongerencultuurfonds wordt het gehele lesgeld vergoed.

Wanneer heb je recht op een stadspas? Als het gezamenlijke inkomen van de ouders/verzorgers niet hoger is dan 120 % van het minimum inkomen.

Jongerencultuurfonds

Het Jongerencultuurfonds Amsterdam (JCFA) vindt dat álle Amsterdamse kinderen moeten kunnen meedoen aan cultuurlessen. En betalen het lesgeld met een maximum van 450,- per schooljaar als ouders een laag inkomen hebben. Je komt in aanmerking voor het Jongerencultuurfonds als je een stadspas hebt.

Maar het Jongerencultuurfonds kan ook worden aangevraagd als er geen geldige stadspas is maar thuis weinig geld is, bijvoorbeeld ongedocumenteerden, gezinnen die in de schuldhulpverlening zitten of een eigen inkomen hebben dat lager is dan 120% van het minimuminkomen zoals bijv. zzp-ers.

Hoe werkt het Jongerencultuurfonds?
Dit zijn de mogelijkheden:

Parkwest kan ouders/verzorgers helpen bij het indienen van een aanvraag. Zorg dat je de volgende gegevens meeneemt naar de afspraak; maand inkomen, soort inkomen (loondienst, uitkering, zzp-er), motivatie en (kopie voor- en achterkant) stadspas. Als de aanvraag is toegekend handelen wij de betaling verder af met het Jongerencultuurfonds.

Je kan ook een aanvraag indienen via een intermediair (zoals een ouder-kind adviseur). Zij maken een digitale aanvraag voor het kind. Indien deze wordt goedgekeurd ontvangt de intermediair een toekenning van het Jongerencultuurfonds. Als Parkwest de toekenning van jou of je intermediar heeft ontvangen, zorgen wij voor de verdere afhandeling.

Als ouder kan je ook zelf een aanvraag indienen bij het Jongerencultuurfonds. Mits je in het bezit bent van een geldig stadspas. Klik hier voor het starten van de aanvraag.

Kidsgids

Maak je gebruik van de kidsgids dan ontvang je korting op het lesgeld. Een deel van het lesgeld wordt dan vergoedt via de kidsgids. Hiervoor heeft Parkwest een kopie nodig van de voor- en achterkant van de stadspas. Je kan geen gebruikmaken van de kidsgids bij de studiogroepen van Parkwest.

Naast de vergoeding vanuit de kidsgids wordt er gevraagd om een eigen bijdrage te betalen. Kan je de eigen bijdrage niet betalen, dan kan deze vergoedt worden door het Jongerencultuurfonds.

– Bij een les van € 270,- wordt gevraagd om een eigen bijdrage van € 150,-.
– Bij een les van € 320,- wordt gevraagd om een eigen bijdrage van € 173,-.

Heb je vragen over de kortingsmogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

NB. Maak je gebruik van het Jongerencultuurfonds of de kidsgids? Dan is het niet mogelijk om gebruik te maken van de broer/zus korting.