Er zijn verschillende soorten kortingen mogelijk als je les volgt bij Parkwest.

– Broer/zus korting
– Korting bij modaal inkomen ouders
– Korting als je een stadspas hebt

Broer/zus korting
Heb je meerdere kinderen op les? Dan ontvang je een korting van 10 euro per kind.

Modaal inkomen ouders
Ouders met een gezamenlijk inkomen van € 40.000,- bruto per jaar of minder, ontvangen € 30,- korting op het lesgeld. Voor het verwerken van de korting hebben we een kopie van de jaaropgaven van 2022 nodig.

Stadspas
Heb je een stadspas? Dan kom je in aanmerking voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Kidsgids. Met de Kidsgids wordt een deel van de les vergoedt; bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt het gehele lesgeld vergoed.

Wanneer heb je recht op een stadspas? Klik hier om te kijken of je recht hebt op een stadspas.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Maar het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan ook worden aangevraagd als er geen geldige stadspas is maar thuis weinig geld is, bijvoorbeeld ongedocumenteerden, gezinnen die in de schuldhulpverlening zitten of een laag eigen inkomen hebben, zoals bijv. zzp-ers. Voor vragen, neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Hoe werkt het Jeugdfonds Sport & Cultuur?
Dit zijn de mogelijkheden:

Parkwest kan ouders/verzorgers helpen bij het indienen van een aanvraag. Zorg dat je de volgende gegevens meeneemt naar de afspraak; maand inkomen, soort inkomen (loondienst, uitkering, zzp-er), motivatie en (kopie voor- en achterkant) stadspas. Als de aanvraag is toegekend handelen wij de betaling verder af met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Je kan ook een aanvraag indienen via een intermediair (zoals een ouder-kind adviseur, leerkracht, buurtsportcoach. Zij maken een digitale aanvraag voor het kind. Je hoort binnen 3 weken of het is goedgekeurd. Indien deze wordt goedgekeurd ontvangt de intermediair een toekenning van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Als Parkwest de toekenning van jou of je intermediar heeft ontvangen, zorgen wij voor de verdere afhandeling.

We adviseren je om alvast de ouderkaart in te vullen en die mee te nemen naar je afspraak met de intermediair of Parkwest. Klik hier om de naar de pagina op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur te gaan en onderaan de pagina de ouderkaart te downloaden.

Kidsgids

Maak je gebruik van de kidsgids dan ontvang je korting op het lesgeld. Een deel van het lesgeld wordt dan vergoedt via de kidsgids. Hiervoor heeft Parkwest een kopie nodig van de voor- en achterkant van de stadspas. Je kan geen gebruikmaken van de kidsgids bij de studiogroepen van Parkwest.

Naast de vergoeding vanuit de kidsgids wordt er gevraagd om een eigen bijdrage te betalen. Kan je de eigen bijdrage niet betalen, dan kan deze vergoedt worden door het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

– Bij een les van € 280,- wordt gevraagd om een eigen bijdrage van € 180,-.
– Bij een les van € 335,- wordt gevraagd om een eigen bijdrage van € 235,-.

Heb je vragen over de kortingsmogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

NB. Maak je gebruik van het Jeugdfonds Sport & Cultuur of de kidsgids? Dan is het niet mogelijk om gebruik te maken van de broer/zus korting.